Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Socialdemokraterna väljer storföretag framför de lokala näringsidkarna

Socialdemokraterna stjälper småföretagare utmed Jungfrukusten och hjälper storföretagen att etablera en eventuellt olönsam kustnära vindkraftpark utanför Iggön och Norrsundet.

Det har skrivits metervis med insändare som både protesterar och argumenterar mot dessa enorma vindkraftverk.

Socialdemokraterna har inte motiverat sitt ställningstagande som förstör för näringsidkarna och gynnar utländska investerare. Socialdemokraterna har i stället i ett lamt försök föreslagit en bygdepeng till dem som bor i området.

De har dock inte nämnt hur den bygdepengen ska tas ut från de utländska bolagen. Är den baserad på producerad mängd? Är den baserad på såld mängd? Är den baserad på kraftverkens vinst? Flera frågetecken visar sig när man försöker följa Socialdemokraternas tankegång.

Varför måste den kustnära vindkraftparken byggas? Speciellt när det finns alternativa platser som inte stör några av kommunens medborgare. Vet Socialdemokraterna något som vi andra inte vet?

Socialdemokraterna säger ja till vindkraften med inte med någon entusiasm kan vi observera. Det finns andra platser att bygga vindkraften på. Det är inte försent än. Ni kan rösta nej vid kommunfullmäktiges sammanträde.

Jungfrukusten ekonomisk förening

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare