Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Sofia Kalmeborgs adventskrönika stämmer precis

Sofia Kalmeborgs krönikor är så bra. Har inte läst alla, men i regel känner man igen sig, mer eller mindre. Man förstår precis. Första advent skriver hon om julens baksidor.

Jag förstår henne. Som barn tyckte man ju att julen var kalaskul, men det förändras med åldern. Nu tycker jag att dofterna, ledighet och gemenskap är det viktiga. Jag tycker att Gävlebocken är jättefin, men går inte dit speciellt för att få se den, eftersom jag tycker det är vansinne att låta den brännas ner med tanke på alla volontärers engagemang och människors förhoppningar om att "hinna" se den.

Butikernas tävlande om att få sälja, man vill bara blunda för allt. För mig är jul ändock jul. Vid 50+ tycker jag att allt från doften av glögg, apelsiner, nybakade kanelbullar och värmeljus till Karl-Bertil Johnsson räcker långt. Lugn och ro och mys.

Nästan lika många år har det tagit att komma fram till vad som egentligen är jul för just mig. Är pepparkakor så viktiga för oss att man måste skövla regnskog? Läste GD 1/12 att palmolja finns i varannan pepparkaka och för att utvinna det skövlar man regnskog. Borde inte såna pepparkakor förbjudas då?

Allt är möjligt, om majoriteten vill förstås. På gott och tyvärr (alltför ofta) även på ont.

Ego-jul?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare