Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Spela mer än en dag om året!

Kommentar till söndagens krönika av Charlotta Nordell: Hej Charlotta, kul att du gillar brädspel. Dock är det lite synd att du verkar begränsa ditt utövande av denna förträffliga hobby till en enda dag om året. Den fungerar alldeles utmärkt året runt, även med din familjs mycket specifika krav. För att underlätta för er har jag tagit fram några spel som borde fungera för dig och din familj.

Jag begränsade mig till spel som är rankade bland de tusen populäraste på Board Game Geek. Detta är med andra ord grädden på moset, då den listan utgör mindre än en procent av världens alla brädspel. Samtliga spel har regler på svenska.

Följande spel torde alltså uppfylla samtliga krav i det Nordellska hemmet: Tsuro, Loony Quest, Diamant, Dixit, Love Letter, King Domino, Santorini, Codenames och 7 Wonders. De två sistnämnda är till och med rankade på topp hundra!

Hedersomnämnande: Terraforming Mars. Det missar flera av era krav (speltiden är till exempel över två timmar och det finns både röda och gröna kuber) men då det tredje mest populära spelet i världen kommer från Sverige måste det ju nämnas.

Så där har du Charlotta, nio spel som uppfyller din familjs mycket strikta krav. Hoppas det uppmuntrar dig till att spela mer än en gång om året.

Med vänliga hälsningar

Niclas

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare