Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Sprid inte desinformation, använd energin till att hjälpa en medmänniska i stället

Nu får vi trycka på vänt-knappen och följa myndigheters instruktioner! I nuläget är det viktigaste att våra samhällsfunktioner fungerar.

I nuläget vet man en del om viruset – samtidigt har en hel del desinformation och falska nyheter hunnit spridas. Där du och jag har ett ansvar. På sociala medier kan vi också ta del av artiklar där man gör våra politiker och myndigheter till åtlöje.

Använd din energi till en medmänniska i stället. Sprid inga artiklar i onödan om du inte vet med säkerhet var källan kommer ifrån. Nu måste vi alla dra vårt strå till stacken.

Nu sätts mänskligheten på prov. Ingenting är som vanligt. Vi måste ta hand om varandra. Viruset kostar pengar och mänskligt lidande. Viruset drog fram över världen i rekordfart. Nu får vi trycka på vänt-knappen och följa utvecklingen i media. Följa myndigheters instruktioner. Undvika onödiga sammankomster. Hålla avstånd. Tvätta händerna. Vi som har möjlighet ska hålla oss hemma. Nu måste vi handla med hjärtat.

Håll dig uppdaterad via svensk media!

Det kommer att gå över. Vi kommer att kunna lägga coronaviruset bakom oss. Då kommer vi också kunna göra reflexioner på det som var bra och mindre bra.

Yvonne Malmgren

Mer läsning om coronaviruset

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare