Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Stängda framdörrar på bussarna både på gott och ont

Stängda framdörrar på bussarna är både på gott och ont. Jag förstår att det handlar om förarnas säkerhet.

Men det är många människor som sitter i kläm och inte kan köpa en biljett. Särskilt de som bor på landsbygden. Alla har inte en mobiltelefon med app och det finns alldeles för få försäljningsställen.

I till exempel Sandviken har bara Folkets Hus öppet 9-16.00 och i Storvik finns inget försäljningsställe alls. Det vore en bra lösning om det kunde sättas upp plexiglasskydd i förarhytterna så att framdörrarna kunde hållas öppna och biljett kunde säljas ombord. Särskilt för dem som reser med reskassa och enkelbiljetter är det problem nu.

Det går till exempel inte att köpa en enkelbiljett i returresa till ett senare datum. Tur och returbiljett borde införas. Köper man en enkelbiljett med reskassa på något försäljningsställe måste ombordstigning ske inom två timmar. Returbiljett tillbaka på kvällen kan ej lösas på en gång. Det borde gå att lösa.

I Blekinge och Kronobergs län sker också påstigning nu på via bakdörrarna. Men där är de som saknar biljett välkomna fram till chauffören för att lösa biljett. Det skulle kunna vara en bra lösning även hos X-trafik.

Biljettautomater vid större busshållplatser skulle också kunna vara en lösning. Eller så måste fler försäljningsställen inrättas. Vid resecentrum i Sandviken borde det finnas en biljettautomat.

David Wiklund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare