Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Stängslet vid Gävle Energi betyder inte att man är hjärtlös

Annons

Angående uteliggare vid Gävle Energi: Alla som klagar på avspärrningarna vid Gävle Energi, kanske ska ta en funderare på varför man tvingas spärra av.

Jag jobbar själv i Stockholms stad. Här har vi mycket problem med uteliggare. De ligger på gårdar till förskolor, parker med mera. Personal tycker att det är obehagligt att komma till arbetet när det ligger en grupp okända personer på gårdarna. I vissa fall förekommer också hot, när de försöker avvisa dem.

Bara för att begränsningar tvingas fram, innebär inte det att man är hjärtlös och inte känner medlidande med bostadslösa människor. Det är två skilda saker.

Personligen tycker jag att man bidrar till en förnedring genom att lägga pengar i en pappmugg eller tillåta att människor ligger här och var. Är det ett sådant samhälle vi vill ha?

Om de hemlösa inte är svenskar så måste självklart deras hemländer ta ansvar för sina medborgare och vi får ta ansvar för våra. Det finns säkert mycket att göra, men så klart finns också ett personligt ansvar från den som är hemlös eller missbrukare.

Nettan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare