Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Stoppa vindkraftsplanerna till havs – det är inte det som klimatkrisen handlar om

Jag är född och uppvuxen i Gävle och älskar vår natur. Och nu mina vänner i Gävleborg måste vi alla försöka få våra politiker att inse att de har fattat ett helt galet beslut gällande utbyggnaden av vindkraftparken Utposten.

Det är inte det här klimatkrisen handlar om som Åsa Wiklund Lång tror. Detta förbättrar inte vårt klimat. Vi lider ingen brist på el, detta skapar heller inga jobb i Gävleborg.

Se på vindkraftparken i Jädraås, det är inga arbetstillfällen där för människor från bygden, utan all service sköts av företag utifrån och de som bor där har fått sin livskvalité kraftigt försämrad. Vindkraftverken byggs i Tyskland och Danmark och reses av utländska entreprenörer. Så Inte heller där har vi någon vinst. Se på alla vindkraftstransporter från hamnen i Gävle, även dessa sköts av utländska entreprenörer.

Bygdepengen som det pratas om uppgår för Jädraåsparken till 550 000 kr fördelat på sju år. Då inser man att intäkterna från turister som vill uppleva en orörd natur mycket lätt kan överträffa dessa summor.

Vi måste alla kämpa för att öka turismen i vårt län, Jungfrukusten är en oförstörd pärla som är väl värd att bevara. Förstör inte vår kust med dessa monstruösa kraftverk utan låt el som behövs i Tyskland eller Polen produceras I vindkraftverk där.

Det här handlar endast om ett bolag som vill tjäna snabba pengar på att exploatera vår kust och sälja rättigheter att bygga en monster vindkraftspark. Ompröva

Lars A

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare