Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Strejker och demonstrationer ska ha en mening

Annons

Greta Thunberg med fredagsaktivister vill ha stöd från arbetslivet och facket med en endagsstrejk den 27/9 för att få politikerna att arbeta med miljöfrågor enligt Parisavtalet.

Om man strejkar från skolan så verkar ingenting hända, men gör man det från arbetet utan anledning kan det bli löneavdrag och samtal med chefen, kanske till och med en varning. Om ni gör om era strejker till demonstrationer så kan de hållas på kvällstid vardagar alternativt dagtid lördag eller söndag. Då når ni även vuxna som inte är i arbetslivet.

Jag har ingenting emot strejker eller demonstrationer, men de ska ha en mening och inte användas bara för att det är roligt eller för att man känner panik. I skolan har man mest sig själv att tänka på medan man på ett annat sätt är till för andra i arbetslivet. Om alla i arbetslivet skulle strejka samtidigt på arbetstid är risken stor för en samhällskollaps och det förbättrar inte miljöarbetet.

Det har blivit för mycket fokus på Greta Thunberg som person. För att man ska känna någon samhörighet så måste ju organisationen Friday for Future lyftas för annars så spelar ju ett brett miljöengagemang ingen roll. Nu verkar ju allt klimatarbete läggas på is då hon försvinner utrikes.

Catarina Meurling

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare