Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Svarta mot Vita är en klassisk inramning av Brynäs interna matcher

Annons

Jag måste erkänna att det är ganska dråpligt. På fredagen på jobbet, dagen efter Svarta mot Vita-matchen, så diskuterade jag och min kollega om just epitetet Svarta mot Vita. Vi kom fram till att så lättkränkta människor kan väl ändå inte finnas att man ska haka upp sig på detta, ett namn på en internmatch med anor sedan 1960-talet.

Men det tog inte längre tid än till måndagens upplaga innan Lasse Ekstrand tyckte att namnet Svarta mot Vita inte passade.

Svarta mot Vita är en klassisk inramning av Brynäs internmatcher och bör fortsättningsvis också heta så. Att Brynäs tränar i svarta och vita tröjor och har valt att döpa sin internmatch till detta har ingen grund i något rasistiskt. Det är bara fånigt att komma med pekpinnar mot en uppskattad internmatch på grund av att du inte tycker det är politiskt korrekt.

Jag vill tro att de flesta inte ser något rasistiskt i Svarta mot Vita-matchen utan ser på tillställningen med helt andra ögon. En tillställning där våra proffs kommer tillbaka och bjuder på sig själva tillsammans med årets Brynästrupp.

Javisst , vi lever i 2019 och det borde också betyda att vi kan se förbi vissa epitet och inte göra detta till en fråga om något är rasistiskt eller inte, utan se saker för vad de verkligen är, det vill säga en trevlig hockeytillställning. Punkt.

Att sedan kritisera att några från damlaget fick chansen... Brynäs vill visa att de satsar på damhockeyn, vilket är bra. Punkt.

Johan

en annan Brynässupporter

Mer läsning: Insändare: Håller med dig, men du riktar kritiken åt fel håll

Insändare: Sådant trams, det är ju absurt av Ekstrand

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare