Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Sverige kan inte ensam rädda vår oroliga värld

Apropå vår omvärlds oro på grund av krig och religiösa samt ekonomiska skäl som gör detta till ett helvete för all värdens barn och äldre, sjuka människor.

I detta inferno kan dock inte Sverige inte ensam rädda världen. Vi har ett internationellt forum, nämligen FN där begränsningar av krig och dylikt ska tydliggöras och begränsas. Kan man där inte nå resultat för att hjälpa alla dessa människor i nöd, utan att dessa ska behöva fly från sina hem och sitt fosterland, hur ska då en liten nation i Norden åstadkomma detta?

Här i Sverige har vi i dag inte råd att socialt värna om våra äldre och barn som de skulle kunna förvänta sig 2020. Här läggs korttidsboende ner, hemlösa får ej hjälp med boende, kommuner drar ner på socialt understöd, sjukhus skär ner på sina kostnader trots ett av världens högsta skattesystem.

Jag kan fortsätta men detta räcker för att säga att vi måste omstrukturera vår invandringspolitik och ekonomi. Vart går alla pengarna, om vi är så rika?

Vårt sjukvårdssystem är tyvärr inte dimensionerat för denna anstormning. Många har psykiska och andra vårdbehov efter sin flykt. Vi har tyvärr inte råd, trots att många politiker påstår det.

I stället börjar rykten florera om att vi äldre svenskar börja bli för många så att pengarna inte räcker. Har man kommit på detta nu plötsligt? I nyhetsmedia sägs att vår beredskap är god inom sjukvården. Hur kan det då komma sig att fler och fler kommuner och landsting drar ner på sia resurser? Är detta god beredskap?

Advokat Tryggve Emstedt skrev nyligen om ytterligare stöd och hjälp för dessa människor runt om i värden. Människor är i nöd ute i världen, det är fasansfullt, men Sverige kan inte rädda världen, vår välfärd är på väg att kollapsa.

Vår integration har redan visat detsamma på en total kollaps i flera av våra större städer. Se till att vi i detta land kommer till rätta med vår ekonomi beträffande de sociala rättigheter som våra föräldrar en gång har bidragit till, innan fler ”gäster" kommer. Jag tror att många utrikesfödda som för länge sedan har etablerat sig här ställer upp på detta, för att inte hamna i ljuset av att vara annorlunda och orsaken till de problem beror på en ansvarslös integration.

Massmediakritiker ZB

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare