Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Synpunkter från en medborgare i Gävle kommun...

Jag är en man + 65, uppvuxen i och skattebetalare i Gävle kommun. Jag har genom åren röstat på S, KD, L, V och SD kommunalt, vid olika val, beroende på sakfrågor som berört Gävle eller Gävle kommun.

Jag var motståndare till Alderholmsbron redan från början – att man inte gjorde den öppningsbar, om den var nödvändig överhuvudtaget just då. Nu finns den. Att stänga Gävles inre hamn – i Sjöstaden Gävle – vem tog det beslutet? Jo, de styrande i staden just då.

Åren går och nu har vi nya projekt som kommer att gälla för Gävle kommun för lång tid framöver. Vindkraftverk (Utposten 1) och nya broar över Gavleån bland annat.

När man tar sådana stora beslut, som påverkar staden och dess närområden så stort i framtiden, anser jag att de besluten inte ska bero på vem som styr i kommunen för tillfället.

Det borde ett vara gränsöverskridande beslut, med minst 70 procent eller kanske 80 procent av de valda i församlingen för tillfället. Då slipper man risken för yttre påverkan, ”lobbyister” och sådana som bara vill tala i egen sak och för tillfället tjäna pengar. Projekt över 10-20 miljoner, eller annan gräns. Men en gräns!

Nya broar, utöver Alderholmsbron i sjöstaden Gävle? Norra Brynäs? Nya begrepp! Vem har hittat på det?

Om man vill ha ett bra trafikflöde i framtiden vid Gävle Strand, norra och södra Brynäs, eller vad ni än vill kalla det, gör som man har gjort i decennier, i andra städer och länder: Bygg tunnlar! "Åh, va dyrt! Orealistiskt i lilla Gävle. Det går väl inte?" Jo, kanske – eller låt bli!

Fundera lite – se utanför boxen. Vill Gävle tillhöra de växande städerna i landet eller ska vi förbli ”bönderna på landet”.

Samtidigt kan vi då göra nuvarande Alderholmsbron öppningsbar. Vilket lyft för sjöstaden Gävle. Eller hur?

Majoritetsbeslut eller inget, tycker jag som skattebetalare och medborgare i Gävle kommun!

Gäflebo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare