Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Synsam är ett tecken på landsbygdens, EU:s & Sveriges framgångar

Denna affär visar på tillförsikt till landsbygdens och hela Sveriges enorma potential. Vi ser alla med stor förtröstan och förhoppning framemot när detta går igenom. Det ekologiska, det nära och lokala, det goda samarbetet och det enormt positiva av god levnadsstandard som våra vackra orter kan tillföra.

En nära produktion som svenskar redan talar om, ”Lokalt producerat i Ockelbo, Sverige”. Detta måste alla vara stolta över. Det handlar om att ta tillbaka företag från utlandet till våra lokala orter. Ingjuta det fantastiska vårt land har att erbjuda.

Det rimmar väl med EU och dess policy om att återta företag till hemländerna. EU har redan antagit detta av Europeiska ekonomiska och sociala kommittén (EESK) att ”Återföra företag till EU som ett led i återindustrialisering”. Man talar om att skaffa konkurrensfördelar, om produktionssystemen och infrastrukturens övergång till hållbarhet. Att behålla en mångsidig tillverkningsindustri i Europa.

EU-parlamentet antog 2014 texten ”En återindustrialisering av Europa för att främja konkurrenskraft och hållbarhet” som bygger på ett stort och långt arbete av kommissionen och andra EU organ.

Ockelbo och landsbygden ska fortsätta vara det vackra, byggt på tradition, det positiva och trygga Sverige. Det ska sjuda av entreprenörsanda och liv. Ockelbo och landsbygden har EU och hela Sveriges befolkning i ryggen.

Landsbygden är framtiden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare