Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Ta kontakt med era kompisar och bygg kraftverken i Stockholms skärgård

Annons

Svar till Gin Algul Hajo och Joel Nordkvists, GD Debatt: Vänsterpartiet tycker att det är en hoper högljudda som sätter egenintresset före miljön,

Det är mycket starka ord från V. Ni tycker att vi och övriga tänker på utsikten före miljön. Det är mycket starka ord. V vill förstöra miljön för att rädda den. Mycket märkligt.

Varför tar ni inte kontakt med era kompisar i Stockholm och bygger dessa vindkraftverk i Stockholms skärgård? Strömmen behövs där. Denna el som kommer från dessa planerade verk kommer med all säkerhet att exporteras söderut till andra länder. Varför inte då bygga dem i de länder som behöver?

Jag tror inte att V riktigt vet hur mycket betong och armeringsjärn det går åt för bygga ett havsbaserat vindkraftverk. Vi har efterlyst en miljökonsekvens på detta stora bygge plus hur det ska finansieras och vilka intressen som ligger bakom. Ingen ska inbilla mig att det är ett bolag med 50 000 i aktiekapital som kommer att bygga detta.

Området som är planerat för dessa vidunder är Jungfrukusten ett område som var tänkt att bevaras med sin natur. Förstår att V tycker de som bor efter kusten är en högljudd grupp. Vi är många.

Men V bryr sig inte om demokrati. Utan det är som gamla Sovjet: ”Vi bestämmer.”

Vad tycker V om det fågelliv som finns efter kusten samt fisket? Men fiskarna är ju företagare och de har inte V så mycket till övers för.

Vi behöver inte stänga Ringhals ett och två, två väl fungerande kärnkraftverk

Anders Sandin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare