Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Ta tillbaka driften av tekniken på sjukhusen till regionen

Apropå Region Gävleborgs pågående tilldelning av ett nytt driftavtal till hela regionens alla sjukvårdsinrättningar, så har mitt råd nu och tidigare varit till våra politiker att ta hem driften i egen regi.

Detta är för att bibehålla kompetensen inom regionen där de äldre anställda vidarebefordrar sina erfarenheter till nyanställda som kommer senare. Detta sker som regel inte vid outsourcing, vilket kan medföra stora riskfaktorer till många tekniska installationer.

En annan anledning som är betydligt mycket mer väsentlig är att beställaren (regionen) inte har kraft att ställa de viten för alla installationer som inte sköts enligt beställaren eller tillverkarens anvisningar vid outsourcing. Detta drabbar då regionen själv som får återställa dessa installationer till sitt ursprungsskick.

Som skattebetalare inom vår region tycker jag att detta är under all kritik. Ska en upphandling drivas igenom bör beställaren inte bara ha en noggrant utfört drifthandling utan också kraft att våga ställa dessa viten för utebliven skötsel av installationer. Allt detta för att kunna skapa en drift som kan räknas hem för hela regionen.

Tidigare har den kraften inte varit tillgänglig på grund av otydliga avtal men också av en klen driftledning högre upp i hierarkin.

Pensionerad driftchef/driftledare med 40 års erfarenhet SOB

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare