Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Ta tjuren vid hornen och genomför praktiken

Jag vill ge signaturen Ns ett gott råd: Ta tjuren vid hornen och genomför din utbildningspraktik. Ni måste naturligtvis prata om det som är annorlunda med att göra praktik i coronatider, både i skolan och på praktikplatsen, men att bara säga att ”Jag vill inte göra min praktik” och tro man kan forma sin egen yrkesutbildning efter tycke och smak, det går inte.

Tänk om alla anställda hade resonerat som du och sagt att ”Jag vill inte gå till jobbet nu då det är corona.” Hur hade det då sett ut?

Om ni får förbereda er ordentligt för er praktik så får ni ju vara med om en praktik som ingen av de på praktikplatsen varit med om. Det kan betyda mycket då arbetslivet väntar. Både arbetsgivare och kunder förutsätter att praktik ingår i yrkesutbildningarna som skolorna genomför inom vård och omsorg.

Sorgligt men sant

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare