Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Tack Daniel Olsson för att du visade att transformatorfrågan är mycket komplex

Tack Daniel Olsson, ordförande i samhällsbyggnadsnämnden för att du utförligt visade att detta med transformatorstationen vid vattentäkten i Valbo är en komplex fråga med många bottnar.

Att det alltid finns mycket mer information, fakta och komplexitet att ta hänsyn till borde allmänheten förstå. Detta oavsett om det handlar om transformatorstationer, klimatförändringar, smittspridning, eller munskydds vara eller icke-vara.

Jag skulle önska att folk fattade detta innan de i insändare eller på Facebook började gorma om ”sunt förnuft”, ”misslyckanden” eller åberopa ”livets hårda skola”. Och sen finns det ju de som avsiktligt (!) vill sprida desinformation och så splittring av olika skäl, ofta för att misskreditera myndigheter.

De myndighetsgemensamma presskonferenserna om coronapandemin är ren folkbildning i att förstå att saker är så mycket mer komplexa än vad de till synes verkar vara.

Ta bara det om att munskydd kan bli en större fara vid felhantering. Det är inte för inte som det behövs lång utbildning och tid till att utveckla kunskaper, yrkeskunnande eller hantverksskicklighet – och att förstå komplexiteten i det till synes enkla.

Dunning-Kruger-effekten

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare