Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Tack för att ni släckte, men inte är det en bagatell

Svar till Jerry Hannula, Magnus Blom, Christofer Norrbom och Freddy Sundberg angående lampan på Dalapalatset:

Hej på er! Tack för att ni släckte lampan när ni gick hem i fredags, det uppskattar vi stort. Ni anser att det var en bagatell att reagera på den starka lampan som var tänd dag som natt. Ni jämför med olika världskatastrofer och nämner bland annat att polarisarna smälter, en allvarlig sak.

Men hur tänker ni där? Att polarisarna smälter orsakas bland annat av ett utbrett slöseri med energi som i sin tur leder till stora utsläpp. Bryr man sig om miljön är det en självklarhet att släcka lampor som inte behöver vara tända, i det egna hemmet såväl som på jobbet.

Det finns även en annan, sällan belyst (!) aspekt av detta med starka lampor, och det gäller såväl fast belysning som på fordon. Starka vita ljus har blivit allt vanligare och för människor med synnedsättning innebär detta inte bara obehag utan rentav fara, då risken att bli bländad ökar. Den risken har nu minskat betydligt, tack vare att ni har släckt! 

Camilla Dal

Per Jansson

på nedre Brynäs

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare