Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Tänk om just du drabbades av din egen dumhet

Om alla tänkte som man borde vore problemen mindre. Nu gör ju inte alla det och det är dom som blir vårt problem. Trots att vi andra tänker rätt på alla sätt så ska vi ändå akta oss för ”dom andra”, som inte bryr sig.

Jag promenerade på pingstaftonens eftermiddag genom Gävle city till cafeet i Boulognern. Förvånansvärt korta avstånd på vissa uteserveringar. Människor levde upp och träffades denna underbara soliga dag. I Boulognern hade man picknick och spelade kubbspel, härligt helt enkelt. Sällskapen höll visserligen avstånd från varandra, men inte inom sällskapen.

Människor orkar inte hålla ut för en större sak. Jag tror mycket beror på att dett är en osynlig fiende, ända tills den drabbar dig eller någon nära. För oss som har klarat oss från att bli sjuka, men mycket väl kan bära på smittan, är det utmanande att hålla ut. Det är lätt att glömma bort sig ibland, för ett ögonblick. Jag skulle aldrig strunta i restriktionerna för det. En ännu större utmaning är att se alla som lever precis som vanligt och struntar helt i avståndet med mera. Jag tycker det är ett slag i ansiktet och ett allvarligt brott mot alla andra. Tänk på dom stackare som kanske fått sätta livet till, förlorat sin make, maka, mamma, pappa och så vidare, alla stackare som fått sina operationer uppskjutna på grund av alla covid-19-sjuka som måste vårdas först.

Allt detta för att just du struntat i restriktioner. Tänk om just du drabbades av din egen dumhet. Allt vi struntar i får alltid en effekt på någon annan, smått som stort.

Håll ut för varandra!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare