Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Tänk om och rösta nej till vindkraften 30 mars

Kommunstyrelsen har nu med sju röster mot se beslutat föreslå kommunfullmäktige den 30 mars att rösta ja till denna stora vindkraftpark utanför vår kust och då framförallt Utposten i närheten av Iggön/Norrsundet.

Att MP, C och V röstar ja till dessa vindsnurror är ju förståeligt för de är så besatta av detta. Däremot funderar man över Socialdemokraternas syn på detta. Man får intrycket att de är för bara på grund av de vill sitta kvar vid makten och därför röstar ja till vansinnet.

Jag har hört den del människor som alltid röstat på S nu börjar tveka om de ska göra så i fortsättningen. Och detta gäller även i rikspolitiken för där är det ju det lilla MP som styr.

Hoppas nu att det nu är några enskilda ledamöter i S som röstar mot partipiskan som Helene Åkerlund, L, gjorde och röstar nej den 30 mars. Vi medborgare har ju inte fått någon vettig förklaring varför vi skall exportera el till andra länder på vår naturs bekostnad. Gävle kommun ligger lågt på listan i Sverige om att vara företagsvänliga. Men nu låter man ett litet bolag som inte är från Gävle tjäna miljoner med en insats på 50 000 kronor i aktiekapital och som förstör vår kust och då framförallt vid Utposten. En fråga till Naturskyddsföreningen: Var står ni denna fråga? Hitintills har inget svar getts.

S tänk om och rösta nej den 30 mars!

Anders Sandin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare