Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Tänk på att ungdomar inte är vuxna än

Jag förstår verkligen dig "Orolig mamma". Du har barn som måste till skolan och du själv tillhör riskgruppen. Det är ju fler föräldrar som riskerar att bli smittade om deras barn blir det. Föräldrar som jobbar i vården och hemtjänst och på omsorgsboenden.

De får ju bara inte bli sjuka nu. Det är nog svårt att bara stänga skolan också. Undervisningen måste ju fortgå på något sätt. Det är fler yrkesgrupper som kan drabbas på grund av barnen. Alla barn hanterar inte ansvaret att hålla avstånd i skolan och så vidare.

Vad händer om lärarna skulle bli smittade? Det måste ju bara finnas en studieplan för om skolan måste stängas.

1. Alla föräldrar som tillhör riskgruppen borde självklart få ha barnen hemma.

2. Föräldrar med vård- och omsorgsyrken med skolbarn borde få den omsorg och/eller studieplan som behövs för att kunna fortsätta jobba.

3. Hur informeras eleverna om corona i skolan? De borde ju, tycker jag, informeras om hur man smittas, hur man smittar, hur det sprids och hur snabbt, följderna av det – ja, hela kedjan.

De måste få se i praktiken att det är på riktigt. Ungdomar har ju aldrig varit vuxna. Tänk på det! Vi vuxna har ju varit vuxna länge och i många allvarliga och svåra situationer.

Ungdomar lever lite i en bubbla, men får de rätt förutsättningar att ta ansvar så händer det grejer. Visa informationsfilm riktad till barn och ungdomar. Inte bara en gång utan flera. Så tycker jag i alla fall.

Ni har säkert en plan för allt, men man delar gärna med sig när man får en idé.

Ungdomar är en tillgång

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare