Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Tänker du låta häxjakten på de svaga grupperna fortsätta?

Öppet brev till Ardalan Shekarabi: Tänker du fortsätta med häxjakten på de svaga grupperna i samhället för att dra in pengar till statskassan som den sittande regeringen frikostigt har skänkt bort!

Försäkringskassan har utförsäkrat 450 procent fler sjukskrivna sedan nysossarnas makttillträde 2014 och det tycks fortsätta i oförminskad takt fastän finansministern har sagt att Sveriges ekonomi är god. Dessutom har Folksams välfärdsanalytiker Håkan Svärdström räknat ut att denna regering har knyckt 20-30 miljarder per år som skulle fungerat som skyddsnät. Varför måste då de svaga grupperna utstå denna omänskliga behandling och fråntas sitt människovärde och försörjning? De har faktiskt betalat skatt till en sjukförsäkring.

Denna diskriminering kan inte få fortsätta i en rättsstat. I folkmun kallas Försäkringskassan för Förintelsekassan och Förnedringskassan! Det talar sitt tydliga språk eller hur?

Ta del av verkligheten. Det finns många berättelser som visar på ett förakt mot de sjuka, assistansberättigade och fattigpensionärer.

Lycka till med att rensa upp i träsket och bevisa att du står upp för de mänskliga rättigheterna i en före detta välfärdsstat.

Ser ett reportage om fyrabarnsmamman i Gävle som blev sjuk och uppmanades av FK i Gävle att leva på makens inkomst. Hon får heller inget försörjningsstöd från kommunen. Då måste hon sälja sin bil och även sitt hus. Det är den brutala verkligheten!

Försäkringskassan nekade under 2017 nekat 27 000 personer ersättning. Trots hård kritik från flera håll har myndigheten inga planer på att förändra sina rutiner.

Vanja Palm

Sandviken

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare