Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Tar polismyndigheten sitt ansvar i coronakrisen?

Råden från Folkhälsomyndigheten har sedan en tid tillbaka varit att de som kan jobba hemifrån ska göra det. Inom polisen i Gävle är det ingen chef som uppmanar några anställda att arbeta hemifrån. Det är givetvis inte möjligt att de poliser som arbetar på ordningen och som åker ut på larm jobbar hemifrån men alla utredare, både poliser och civilanställda, borde väl i viss mån kunna arbeta hemifrån?

Det har skrivits i DN om att polisen haft problem IT-tekniskt att kunna hantera att för många arbetar på distans men det ska enligt artikeln i DN vara åtgärdat så varför tar inte polismyndigheten sitt ansvar att minska smittspridningen och ber de som kan arbeta hemifrån?

Polisen i Gävle har dessutom haft incidenter där polisanställda suttit i förhör eller hanterat personer som någon dag senare visat sig vara coronasmittade och inte heller då har det vidtagits några åtgärder för att minska risken för spridning, till exempel att låta dessa poliser arbeta hemifrån eller vara i karantän ett antal dagar.

Jag tycker det är ytterst förvånande och oansvarigt av en så stor och samhällsviktig myndighet att inte agera mer förebyggande och eftertänksamt. Om de skulle ha ett antal poliser arbetande hemifrån finns det även en back-up om polisen på ordningen skulle bli smittade.

Bekymrad

Fotnot: Polismyndigheten har tagit del av insändaren men väljer att inte kommentera den.

Insändarred.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare