Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Tiderna förändras och nya vattenslösare kommer in

Så har då Gästrikevatten sjungit sin vattenvisa igen om att spara vatten vid tandborstning, duschning istället för bad i badkar, vattenpoolens användning och vattning i trädgården.

Men tiderna förändras och nya vattenslösare kommer in. Som hyresgäst hos Gavlegårdarna har jag behövt byta ut min diskbänk då den gamla var trasig. Den nya diskbänken saknar kant vilket gör att vatten lätt rinner ner på golvet. Men framför allt har den en väldigt liten sköljho där man knappt får plats med en liten mattallrik. Konsekvensen blir att jag måste skölja disken jag handdiskar under rinnande vatten. Den gamla diskbänken hade en bred sköljho där en mattallrik fick plats. Jag kunde också använda samma sköljvatten till en hel disk tack vare en sköljplatta som höll vattnet kvar. Den nya sköljhon har en stor metallpropp men det är meningslöst att spola upp vatten i den då allt porslin inte får plats.

Jag tycker Gästrikevatten ska se över sina sparförslag och börja ta reda på vad och hur allmännyttan arbetar med vattenhantering och vad de sätter in för redskap för vattenhantering åt sina hyresgäster. Samverkan bolag emellan kan väl inte vara fel om det handlar om sådant som vattenanvändning.   

Catarina Meurling

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare