Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Tilliten för FHM har minskat gradvis under pandemiåret

Jag, som är 70 plus har fått Pfizers vaccin, två sprutor. Men de bekanta jag har som inte varit på hugget och fått en tidig vaccination har erbjuduts Astra-Zenecas vaccin. Dessa har att navigera mellan Scylla  (att få Astras vaccin som har ett antal biverkningar) och Charybdis, som är att vara ovaccinerad. De flesta har valt vaccin.

I efterhand har en mycket stor andel av dem känt av kraftiga biverkningar av olika sorter. Andelen som fått biverkningar av Astras vaccin upplever jag vara i klar majoritet av de som fått vaccinet. Tilliten till myndigheten Folkhälsomyndigheten, FHM har under pandemiåret minskat gradvis, och är nu på en bottennivå.

Den "svenska modellen" bygger på ömsesidig tillit mellan folket och myndigheter. Om tilliten krymper eller försvinner kommer givetvis vår svenska modell att genomgå en våldsam omvandling, och kommer kanske att ligga på samma nivå som den i övriga Europa.  Kan vi i nuläget återskapa förtroendet? Jag efterlyser ett recept på hur detta skulle gå till.

IBB

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare