Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Tjänade verkligen Sandviken på invandringen?

Annons

År 2014 presenterade Sandvikens kommun en utredning/rapport gjord av revisionsföretaget PWC (Price Waterhouse Coopers) som visade att kommunen tjänade 500 miljoner kronor (en halv miljard!) på invandringen. Det var inte bara jag som gapade häpet. Var det verkligen så?

Nu har det gått drygt fem år och det vore intressant med en uppföljning.

Denna rapport som blev vida omskriven i PK-media som "Sandvikenrapporten" står i bjärt kontrast till Uppdrag Gransknings rapport från Filipstad (SVT 28/8), en kommun som håller på att gå i konkurs på grund av att många av invandrarna är lågutbildade som har svårt att få ett jobb.

Ledande personer inom Sandvikens kommun och revisionsföretaget kanske kan redovisa vart denna uppmärksammade halva miljard har tagit vägen...

Karljansa

Mer läsning: Debatt: Bratberg talar med kluven tunga - rapporten påstår inte att vi tjänar 500 miljoner på invandringen!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare