Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Tragiskt, eftersom Komvux i Gävle har ansetts vara ett föredöme

Signaturen Arbetslös skrev om hur svårt det är att börja studera på Komvux i Gävle. Det är svårt att anmäla sig, det finns inga kurser på plats och inga elever alls. Man läser på distans och slipper träffa någon lärare och klasskompisar.

För flera år sedan började man med distansundervisning. Det blev billigare än att ha lektioner på plats tyckte någon ansvarig, och så blev det. Ett smart sätt att bli av med lärarkostnaden. Lärarnas pedagogiska kompetens och bildningen kom i andra hand. Ungefär samtidigt blev Komvux lokaler en plats för arbetsförmedling i stället för kunskapsförmedling.

Naturligtvis är detta tragiskt eftersom Komvux i Gävle tidigare har ansetts vara ett föredöme för andra vuxenutbildningsanordnare. Ansvariga rektorer och politiker såg kanske här ett sätt att komma ifrån landets lärarbrist och kommunernas dåliga ekonomi? Alla ansvariga tjänstemän och politiker var överens! Undertecknad är tveksam till om det höjer utbildningsnivån och möjligheten att komma in på arbetsmarknaden.

Livslångt lärande

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare