Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Trots mina livskriser vill jag tro på framtiden för Sverige

På sätt och vis svar till Sven-Erik Hemlin och signaturen A.Z. Jag går inte i polemik. Min rubrik vill jag utveckla till "vem är jag?"

Jag är en pensionär som många med låg pension. Cirka 11 000 kronor i månaden. Ensamstående på grund av att döden kom i mellan för drygt ett år sedan. Anhörig till fantastiska barnbarn. Vuxna fantastiska barn. Ingifta fantastiska partners med utländsk bakgrund eller påbrå.

Jag har arbetat större delen av yrkeslivet med undervisning för studerande med funktionsvariation och för studerande med icke svensk bakgrund. Uppväxt i ett arbetarhem. Far jobbade i industrin. Mor mestadels hemarbetande. Demokratisk socialist.

Jag tror och har alltid trott på människors lika värde. Genomgått operationer som utan behandling lett till döden. Vårdats och vårdas av personal med både invandrarbakgrund och svenskt dito. Enda svårigheten med att behandlas av personer som inte har svenska som modersmål kan vara språket.

Jag tror att jag behandlats och vårdats av fler personer med invandrarbakgrund än svensk personal genom åren. Jag har alltid bemötts med värdighet oberoende av personernas härkomst.

Varför signatur? Det finns tyvärr så många stollar där ute så mest för att skydda mina närstående väljer jag signatur numera.

Vilka ska flytta? Vi har ett folkvalt neofascistiskt parti i riksdagen vars åsikter inte går ihop med mina. De har på något vis lyckats mer eller mindre få cirka 20 procent av väljarna att tro på deras åsikter. Då menar jag att i stället för att försöka få mer makt i Sverige att de och deras anhängare kan söka sig till länder som har neofascisternas åsikter.

Jag är inte dummare än att jag förstår att detta är en utopi. Men insändare är till för att vädra tankar. Sverige är fortfarande ett av världens bästa länder att leva i trots en massa problem. Kom ihåg att marknadsliberala handlingar oftast ställer till problem för oss som befinner oss i det som inte längre nämns nämligen tredje klassens medborgare. I dag kanske många ska anses vara fjärde eller femte klassens medborgare?

Åtta år med en borgerlig regering räcker till och blir över. Trots livshotande egna och närståendes sjukdomar och min livskamrats dödsfall vill jag tro på framtiden. Jag och mina närstående har genomgått många livskriser.

Känner du inte igen Sverige längre? Flytta!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare