Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Tur för M att EU-valet inte handlar om sjukvården

Annons

Camilla Strömberg är moderat sjukvårdspolitiker i regionen. Tillsammans med Sverigedemokraterna har hon i GD uttalat att Moderaterna vill förhindra svenskar med missbruksproblem att via sjukvården få trygg och ordnad tillgång till rena sprutor för att förhindra smittspridning.

Till saken hör att experter på Socialstyrelsen, Folkhälsomyndigheten samt smittskyddsläkaren i regionen, tillsammans med en stor del av sjukvårdspersonalen, förordar ett ordnat sprututbyte.

Nu har Strömberg och hennes partikollega Patrik Stenvard fullt sjå med att försöka förklara sig. Det går inte så bra.

På frågan varför allmänheten hellre ska ha tillit till moderatpolitikern Strömberg än till svenska myndigheter ges inget svar, annat än att Socialstyrelsen förutom sprututbyte också rekommenderar andra, kompletterande åtgärder. Som om det ena utesluter det andra.

På frågan om varför allmänheten hellre ska ha tillit till en moderatpolitiker än till smittskyddsläkaren och annan sjukvårdspersonal i regionen, kommer inget svar dem.

Det vore nog ändå på sin plats att förklara för åtminstone den egna personalen, på vilka grunder partiets sjukvårdspolitiker sätter sig över deras utbildning och erfarenheter.

Moderaterna i Gävle kan känna stor lättnad över att sjukvården inte är en fråga som diskuteras i den pågående EU-valrörelsen. För om det här är det bästa man förmår, då skulle det gå som det gjorde i kommunvalet i höstas.

Också jag en kvacksalvare

Mer läsning: Debatt: Menar M i Gävleborg att vården kan bortse från vetenskap och beprövad erfarenhet?

Debatt: Myndighetens rekommendationer om sprutbyte kan ej missförstås

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons