Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Tycker ni att det är okej med alla dessa energislukande projekt?

Till vindkraftmotståndarna: Tycker ni att det är okej att det byggs jättestora serverhallar som slukar enorma mängder elenergi inom länets gränser?

Tycker ni att LKAB:s satsning på fossilfri järnframställning är ett steg i rätt riktning trots att konceptet slukar stora mängder el?

Tycker ni att Northvolts elenergikrävande satsning på batteritillverkning i Skellefteå är en betydelsefull satsning för Sverige och framtiden?

Om det inte är okej, varför protesterar ni inte mot dessa jätteprojekt?

Tycker ni att det är okej att koldioxidhalten i atmosfären fortsätter att öka från redan ohållbara nivåer? I detta perspektiv. Skulle det vara bättre att lägga dessa energislukande projekt någon annanstans?

För övrigt kan påpekas att senast vi hade motsvarande koldioxidhalter i den luft vi andas var för mer än tre miljoner år sedan och då var havsnivån 10-20 meter högre än i dag.

Hur betydelsefull är då en befarad försämrad utsikt?

Hans-Jörgen Alsing

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare