Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Tyvärr kunde jag inte ta en fika den här gången

Jag är funktionshindrad efter en olycka och går med kryckor för det mesta. Häromdagen var jag på Ikea och när jag var klar tänkte jag ta en kopp kaffe och glass i bistron.

I Bistrons cafédel hade man tagit bort alla normala stolar/bord och hade endast höga barbord och tillhörande stolar. Fanns en soffa i metall också utan bord, men på grund av att den var extremt låg, lägre än en toalettsits, fungerade inte heller den som sittplats åt mig varken att komma ner eller upp.

Förstår att man plockat bort bord för att hålla avstånd, men varför inte behålla ett par normala bord och stolar nära kaffeapparaten så att de äldre som inte kan bestiga dessa höga stolar, inte kan gå med kryckor/rullatorn i händerna plus en kaffe, även dom kan få sitta och ta en välförtjänt fika?

Hallå Ikeas driftansvarig! Skärpning! Varför inte byta plats med det bord/stolar som står utanför entrén och byta plats med ett med höga stolar och bord? Vill man öronmärka ett normalhögt bord går det kanske sätta en handikappsymbol på? På detta sätt känner även de som är äldre och/eller funktionshindrade att företaget tänker på dom inkluderande. Det hade Ingvar Kamprad tyckt om, det är jag övertygad om. Jag kunde inte ta en fika denna gången, men hoppas att det kommer att bli en positiv förändring framöver.

HA

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare