Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Tyvärr måste dessa människor vara med och betala för att rädda vår miljö

I en insändare tyckte Ove Lennström att jag var spretig och klimatförnekare. Vad jag är kritisk mot är att miljöfrågor tillåtits att dölja allvarliga samhällsproblem. Pensioner, vården, skolan, kriminaliteten och Försäkringskassan har blivit så heta potatisar att jag förstår de makthavande.

Lösningen på det här ska tydligen vara att återskapa den folkbildande traditionen våra förfäder successivt ärvde inom naturvetenskap och kultur. Våra förfäder levde i ett bondesamhälle med utbredd fattigdom och hög arbetslöshet.

Nog om det, men risken finns att vi på nytt får uppleva den fattigdom och massarbetslöshet vårt land en gång hade. Det är först när pandemin är under kontroll vi kommer att se de ekonomiska skador den orsakat.

Vår välfärd ska byggas upp från grunden har vi fått veta. Det behövs verkligen för den välfärd vi nu har där invånarna i behov av hjälp ses som kunder fungerar inte. Äldrevården för tankarna till de fattigstugor som en gång fanns där maten var usel och portionerna små. Inte förvånade att de äldre som på grund av inbesparingar inte dött av svält och vanvård blivit offer för ett virus.

Den enkelspårighet som finns hos både politiker och fanatiska människor som propagerar för en enda sak är förödande. Det är bättre att intressera sig för flera saker än att lägga all tid och kraft på en enda lär en vis man sagt. Vad man vinner på det är objektivitet och perspektiv på de “fakta” och åsikter som läggs fram.

Källor för mina insändare är outtömliga. Exempelvis den ensamstående sjukskrivna mamman som försöker förklara för sitt barn att mamma inte har råd. Eller de äldre som letar nedsatta varor med kort datum, men går hem med en liten förpackning blodpudding, en plastkorv ärtsoppa eller risgrynsgröt som omväxling till havregrynsgröten.

Tyvärr måste dessa människor vara med och betala skatter och avgifter för att rädda vår miljö. Det måste finnas betydligt fler som kan engageras för ett rättvisare och människovänligare samhälle, än de som vill rädda miljön eller utrotningshotade rovdjur. Om inte blir jag verkligen rädd.

Sven-Erik Hemlin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare