Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Tyvärr var inte olyckan oväntad

Olyckan var var inte oväntad, tyvärr. Undertecknad har skrivit flera insändare angående korsningen Skogmursvägen vid Andersberg. Senast för ett par veckor sedan påtalade jag risken med olagliga omkörningar av stillastående bussar vid hållplatsen Höjersdal, samt övrigt kaos gällande höga farter, bristen av övergångsställen med mera. Har även via telefon kontaktat ansvariga och inte fått nöjaktiga svar.

Timglashållplatsen sades vara skapad för att lugna ner trafiken. Men det har i stället blivit en dödsfälla då många struntar i omkörningsförbudet. Alternativet är att trycka igen utrymmet som vid Hedvigslund som stoppar även mötande. För att lugna trafiken är det även behov av en bula före korsningen för inkommande trafik från E4/Hedesunda.

Kör man där för fort vid halka är det risk att fordonet hamnar i busskuren.

Rondell, övergångsställen och/eller bulor krävs. Förslaget som kunde läsas i GD häromdagen att åter öppna den stängda hållplatsen i Andersberg löser knappast problemen för boende i Höjersdal. Då får busslingan återupptas till Höjersdal via Murmästargatan. Hållplatserna är redan förberedda.

Undertecknad bor i Höjersdal, åker nästan dagligen bil samt buss ett par gånger i veckan och vet därför hur illa ställt det är.

Denna korsning måste åtgärdas snarast innan olyckan är framme igen. Svar om åtgärdsplan från ansvariga emotses.

Bjorsa

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare