Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Undersökningen är en partsinlaga för vindkraftsindustrin

Svar till Charlotte Unger Larson, Svensk Vindenergi: Intresseorganisation Svensk Vindenergi har beställt en till synes skräddarsydd som mynnar ut i att tre av fyra av svenskar bill ha utökad vindkraft.

Undrar hur frågorna har ställts. Har någon av frågorna handlat om förstörd natur, döda fåglar och vad händer när verken tjänats ut och vilken som har ansvaret att sanera området? Har frågan ställts om verk som placerats cirka en kilometer utanför kusten?

Det antyds att det kan skapa 20 000 nya jobb. Av tidigare byggda har det varit flest utländsk arbetskraft.

Intresseorganisationen vill vidare att kommunen veto ska tas bort. Vi ska alltså överge demokratin i kommunerna för att intresseorganisationen skall kunna bygga vindkraftverk? I kommunstyrelsen röstade sju ledamöter för och sex emot att ge tillstånd. Detta är långt ifrån tre fjärdedelar för vindkraftverk. Förstår att de som företräder vindkraftsindustrin vill ha bort vetot.

Eftersom intresseorganisationen stöder vindkraftbyggen utanför Iggön, Norrsundet och norrut trots att det inte kommit fram vilket utländskt bolag som skall driva verken och vilka som delen skall levereras till. 

Hur är det tänkt att ha säker el till bland annat industrin när det inte blåser?

Jag personligen anser att detta är en partsinlaga för medlemmen i intresseorganisationen för Svea Vind offshore

Anders Sandin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare