Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Ungdomar verkar vara bättre på att lyda Tegnells råd

Lasse Ekstrands insändare kräver svar, speciellt då jag upplevt det motsatta. Följde Ekstrands exempel så tillvida att jag bevistade Systemet. Köttfärssås med pasta kräver en flaska rödvin.

Till min förvåning inledde kassörskan en konversation, en för mig ovanlig företeelse. Vare sig hon såg mig som en äldre eller en äldre-äldre var samtalet behagligt och uppiggande för en ”karatänist”. Hon tyckte sig tydligen ha gott om tid då butiken var i det närmaste tom på kunder.

Anders Tegnell förklarar sällan gränsen mellan äldre och äldre-äldre. Jag tolkar det så att han avser ingen kronologisk ålder, utan vad han avser är den biologiska åldern. Jämför vi med andra varelser, till exempel tallen, så kan vissa tallar bli 600 år medan slutavverkningsåldern för de flesta är 60 år.

Det gäller också människan. Vissa inträder i kretsloppet tidigare än andra. Jag fortsatte till Coop för att köpa grönsaker. Bland grönsakerna stod en ungdom och fyllde på med nya grönsaker. Med sällsam ”split vision” tog han två steg bakåt och signalerade mitt företräde.

Tänk så olika två gamla ”furor” kan uppleva verkligheten. Vad jag egentligen vill försvara, är det alltför ofta nedvärderande omdömet om ungdomar. Ungdomar är till synes bättre på att lyda Tegnells uppmaning gällande att vara rädd om sina tidigare generationer, än vad föräldrarna tycks vara. Travestering av en känd gammal ”skolprofetia”, anpassad till situationen kan låta som följer.

Föräldrar gör inte som barnen säger att de ska göra.

Barnen gör som Anders Tegnell säger att de bör göra.

De besöker inte sina äldre och äldre-äldre släktingar.

Möjligen kan jag ha fel, speciellt som Oscar Wilde varnar: ”Är man alltid säker på sin sak så misstar man sig i regel”.

Ove Lennström

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare