Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Utgå från invånarna och skapa mötesplatser i Gävle

Jag har hoppats länge på att dragkedjan på Stortorget i Gävle skulle öppnas, men tyvärr den blir mer och mer svåröppnad. Fötterna slås undan för oss invånare, bland det senaste är att fritidsgården i Hedesunda ska stängas.

Tjänstemän och politiker måste utgå från oss invånare. Hur skall vi göra för att få en trevlig stad, en välkomnande stad som har många mötesplatser och där vi kan trivas?

Skogsmuseet var en mötesplats som de flesta besökte. Briggen Gerda, Sofiaparken med sitt gamla äppelträd. Dessa mötesplatser försvann.

Kvar finns Järnvägsmuseet med tåghallen tack och lov. Konserthuset med vår fantastiska symfoniorkester och teatern med sina föreställningar. Lyriska sällskapet och Skottes som sätter upp egna föreställningar precis som Gävle Handikappteater.

Svenska kyrkan behöver ha alla sina församlingshem kvar, för där är det en mötesplats för alla åldrar. S:t Ansgars hus som ligger bredvid Heliga Trefaldighets kyrka behövs mitt i staden, om en katastrof stor eller liten inträffar behöver vi ha någonstans att mötas. Om många församlingshem försvinner blir det fattigare och fattigare att bo i Gävle. Här måste kyrkofullmäktige avstyra försäljningen av församlingshem i Gävle pastorat.

Pengar fattas sägs det alltid, fast ibland undrar jag. När det gäller löner så kan de höjas rejält. Varifrån kommer dessa pengar? Dessa är väl också skatteintäkter.

Kommun, region och kyrkan behöver arbeta utifrån hur företag bedrivs. De här pengarna har kommit in via skatter. Vissa projekt får avslås i år.

Se över alla anställda om alla behövs i verksamheten. Skolan, vården och omsorgen är viktig – där behövs det väl utbildad personal. Buffertsparande borde kommun, region och kyrkan syssla med. Vi invånare ska ju helst ha en buffert. Dessa pengar skall finnas om det uppstår akuta problem bland annat nyanställning inom skola.

En ny mötesplats som jag önskar är: Gör ett grönområde på yttre delen av Alderholmen mot vattnet. Spar några silon och gör klättersilon. Grönområdet ska bestå av träd och buskar, kafé, kallbadhus. Små asfalterade vägar så att de med rullstolar kan åka runt. Bygg gärna upp ett maritimt center. Alla ska kunna ta sig dit ut. Spårvagn skulle passa utmärkt.

Av Börsplan skulle jag vilja göra ett "prattorg". Där finns det varma platser att sitta på.

Slutar med att det är dags att öppna dragkedjan på torget

Mor(r)mor(r)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare