Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vad är en riktig man?

Svar till signaturen DDT: Jag fattar dåligt vad som ska bli mindre daltande och tramsande om 49-51 procent av befolkningen ska leka krig. Vad är en riktig man? Någon som kan slåss? Någon som kan kommenderas?

Dessutom, låt män kissa som de vill, forskning säger att blåsan töms bättre om du som man sitter. Prova, om du nu är man nog att våga det!

Dessutom 49-51 procent av befolkningen beroende på årskull är kvinnor. Ska de leka krig de med? Gå i husmorsskola? Spinnhus?

Det är inte 50 & 60-tal längre. Om ifrågasättande blir till "trams och dalt" i din världsuppfattning så får du nog se till utvecklingen att människor inte nöjer sig med att enbart ta emot och nicka numer. Om du inte klarar dig en timme utan mobil i skogen, vad spelar det för roll?

Å. A.

Lumpen är överskattad

Svar till signaturen DDT: Lumpen är överskattad. Dels lär man sig att döda sina medmänniskor, dels blir inte alla ett dugg mer mogna och/eller "manliga" efter utstånden värnplikt. Jag var exakt densamme efteråt. Huruvida detta var på gott eller ont överlåter jag åt min omgivning att bedöma. Men det där machotramset är inget annat än nonsens och mytbildning.

Vi som har problem med våra blåsor sitter ibland när vi urinerar. Ring urologen och fråga om du inte tror mig. Det har absolut ingenting med vår maskulinitet att göra.

Det som gjorde mig till en man var att jag gifte mig och fick barn, fick ta ansvar. Ja, och arbetslivet, förstås.

Larz Gustafsson, Gävle

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare