Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vad ger en förälder rätt att ha barn på heltid i förskolan när man jobbar svart?

Här kommer en känslig fråga till utbildningsnämnden eller annan berörd: Vems uppgift är det egentligen att kontrollera och se till att vårdnadshavare följer förskolans närvaroregler? Som pedagog ska man ha en god relation med vårdnadshavarna men det händer ibland att man genomskådar vårdnadshavare som inte är ärliga avseende sin sysselsättning.

Man kan lämna sina barn på heltid i förskolan och påstå att man går till ett arbete trots att man är arbetslös. Eller vad ger en förälder rätt att lämna sitt barn på heltid i förskolan när man jobbar svart? Har även stött på föräldrar som påstår att man är separerade (med till exempel halv förskoleavgift, dubbla bostadsbidrag med mera som följd) fast det är uppenbart för oss i förskolan att det inte stämmer.

Detta påverkar också barnets närvarotid. Varför finns det ingen kontrollinstans som kontrollerar och ser till att reglerna följs? Måste finnas några register som man kan samköra för att komma åt problemen. Tilläggas ska att de flesta vårdnadshavare följer närvaroreglerna. Tack till er!

Undrar

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare