Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vad hände med den fina "kostcirkeln"?

Man hör mer eller mindre häpnadsväckande saker om skolmaten. Det ska vara enbart veganskt. Eller så ska våra svenska elever anpassa sig till muslimskt ätande.

Vad hände med majoriteten av normala människor som äter en balanserad kost i form av den mat vi är vana vid i Sverige? Ska dessa utrotas och tvingas in i diverse koster som ger bristsjukdomar eller inte innebär att man får äta sådant som man normalt äter i hemmet här i Svea rike?

Sluta upp med allt detta tramsande, det kommer bara att skapa fler "hittepå intolleranta" mot allt möjligt. Lär barn att äta en balanserad kost. Vad hände plötsligt med den fina "kostcirkeln"? Är den av någon anledning inte bra längre? I så fall varför skulle det vara bättre att äta bara "gräs" eller i enlighet med en annan religion och kulturs inriktning? Folk har ätit som dom gör i världens olika delar i årtusenden och ingen har blivit mer sjuk av det ena eller det andra.

Varför tvinga in folk till en viss kostlära? Detta skapar bara otrivsel och elände som resulterar i att elever inte äter det dom inte tycker om i än större utsträckning än vad det är i dag. Kommer man till ett annat land så får man lära sig att äta den mat som serveras där till vardags. Annat får man äta hemma. Mycket enkelt.

DDT

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare