Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vad hände med gråstarroperationerna på Läkarhuset i Gävle?

Vad hände med gråstarroperationerna vid Läkarhuset i Gävle där det privata vårdbolaget Gävledalakliniken tillsammans med Capio skulle operera cikra 1 000 patienter med gråstarr? Vad jag förstår så slöts det ett avtal med Capio i denna fråga. Vi är många patienter som skulle ha välkomnat att opererade på hemmaplan i stället för att åka långa resor till andra vårdgivare.Svara någon från Region Gävleborg.

Köande

Svar direkt: Gävledalakliniken gick i konkurs men vi har avtal med flera andra vårdgivare

Svar direkt: Ögonsjukvården inom Region Gävleborg har ett avtal med privata Capio Ögon Uppsala, och har under flera år skickat patienter dit för gråstarrsoperationer. I våras öppnade Capio i samarbete med Gävledalakliniken på eget initiativ en filial i Gävle. Gävledalakliniken gick sedan i konkurs.

Jag förstår att du upplever att det är en fördel att få hjälp på hemmaplan. Region Gävleborgs ansvar att erbjuda patienter besök/behandling inom vårdgarantin kvarstår oförändrat. Vi erbjuder även fortsättningsvis möjligheten att åka till extern vårdgivare. I dagsläget har Region Gävleborg avtal med Capio Ögon Uppsala, Capio Ögon Sundsvall och Aleris Specialistvård Ögon Bollnäs. Möjligheten till behandling på Gävle sjukhus kvarstår som tidigare.

Sandra Andersson

verksamhetschef ögonsjukvården Region Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare