Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vad hände med landet som en gång var en förebild?

Vad hände med landet som en gång var en förebild? Vad hände med folket som gjorde upp med makten och byggde sig ett rättvist land? Vad hände med partiet som skapades för att hålla liv i det rättvisa landet?

Plötsligt står vi här. Vi har tydliga tendenser på ett nytt klassamhälle och är tydligen nöjda med det. Eller du kanske tror att ett visst SD kommer att rädda dagen i vanlig ordning?

Kom igen, det är inte okej att Sverige behandlas på rådande sätt. Än mindre okej är det att det finns nära på bara två ideologier i riksdagen. Nämligen höger och extremhöger. Bara dessa? säger du. Socialdemokraterna då?

Just det, den sorgliga historien. Socialdemokraterna som en gång i tiden var det arbetarparti som skulle upprätthålla välfärdsstaten är en del av problemet. De har svikit sin ideologi och blivit en del av högern.

Bostadsbristen försöker regeringen lösa genom att införa fri hyressättning. Det är som att släcka eld med bensin. Det kommer att göra att endast de som har gott om pengar ha råd att flytta hemifrån. Bara det är väl tydligt bevis på det klassamhälle vi en gång i tiden kämpade för att få bort?

Sen har vi Försäkringskassan. Samtidigt som många handikappade mist sin personlig assistans så dukar deras IT-avdelning upp julbord för 400 000 kronor av skattepengar. 600 kr per person! Och vi kan ju gissa att hälften av maten slängs så massor av djur dör i onödan och hundratals handikappade går hungriga i onödan. Klassamhälle nu då?

Kort sagt, vad hände med Sverige?

Dags att få nog!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare