Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vad kan jag göra mer än att sälja virke?

Kommentar till regionråden i opposition angående skogskluster,

Har läst er debattartikel två gånger men förstår ändå inte riktigt vad ni menar. Är en ganska liten skogsägare i Ockelbo Kommun och då undrar jag vad en sån som jag har att erbjuda mer än att sälja virke till industrin?

Jag vill att ni preciserar  er lite mer exakt. Här omkring i länet har man ju inte så mycket att säga till om. De stora uppköparna och industrierna bestämmer allt. Priser, sortiment, avverkningssätt, leveranser, markberedning, plantering om så behövs, röjning, gallring, skogsbruksplaner med mera. Men framförallt tävlar de att hålla så låga inköpspriser som möjligt. Det vill säga köpa billigt och sälja dyrt.

Så om ni kommit på något extra som gagnar oss små skogsägare så är vi idel öra. Att Gävleborgs län är det största skogsdistriktet i landet inger ju förstås en viss respekt, men sen då?

Timberjack

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare