Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vadå flygskam? Kolla var flygtrafiken är tätast först

Annons

Jag begriper mig inte på er som är helt fixerade vid att vi ska dra ner på flygandet och helst sluta flyga bara för att rädda klimatet.

Ett tips, ta hem en app som heter "Flygplan live". Där kan man se var över flygtrafiken är som intensivast i världen. Över Centraleuropa, Nordamerika, Asien, speciellt Kina och Japan är luftrummet "nerklottrat" med flygplan. Där kan man kanske tänka sig att det orsakar stora utsläpp av koldioxid. Det gäller även över andra tätbefolkade områden med jättestäder.

Över norra Europa där Sverige ligger ser man bara några få flygplanssymboler. Med andra ord här finns det ingen anledning att skrika "flygskam". Men som vanligt ska vi präktiga svenskar gå först i ledet.

Nej, lägg krutet på de områden som jag tidigare nämnt där gör det störst klimatnytta. Hur skulle det se ut med ett halvtomt Arlanda, Landvetter och Malmö Airport, permitterade piloter och alla andra anställda, förfallna byggnader och övriga faciliteter, indragna tåg och busslinjer?. Det är väl ändå att backa åtskilliga år i utvecklingen.

Ni fanatiker måste väl ända inse att Sverige är ett oerhört litet land globalt sett och att allt krut ska läggas där det gör störst nytta, nämligen på de områden jag nyss nämnde.

Varför inte ringa Donald Trump och be honom dra ner på flygtrafiken över New York så får ni se vilket svar ni får. Då har ni åtminstone börjat i rätt ände.

F.d. pilot

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare