Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vänd dig till oss så kan vi hjälpa till

Svar till "70+ från Robinson Island": Gävle har kraftsamlat och tillsammans underlättar vi för seniorer att klara av tider av coronavirus (covid-19)

Tack för att du delar med dig av dina synpunkter i dessa rådande tider av coronavirus. Vi har hamnat i en allvarlig situation som påverkar oss alla, och ställer till svårigheter i våra dagliga liv på olika sätt.

Nu behöver vi alla hjälpas åt för att minska spridningen så att resurserna räcker till för de mest sjuka och behövande. För att underlätta för seniorer och andra i riskgrupp som nu begränsar sina fysiska kontakter och stannar hemma så mycket som möjligt, finns Stödlinje corona 026-17 87 00.

Till oss kan du som är senior, i riskgrupp eller deras anhöriga vända sig om du behöver hjälp med något, eller känner dig orolig och vill prata med någon. Vi kan ge råd, lotsa dig dit hjälp finns att få, och tipsa om företag som kan bistå med inköp, matlådor, hemkörning och liknande.

Du kanske vill ha sällskap via telefon eller på promenad, hjälp med husdjur eller att göra ärenden? Det kan du få via Stödlinje corona och genom Gävles alla kraftsamlande organisationer och företag som ställer upp med volontärer eller tjänster i dessa tider. Vi har rutiner som säkerställer tryggheten för både den som tar emot hjälp och den som ger hjälp.

Anledningen till att skolelever får matlådor är att alla elever som går gymnasiet har rätt till gratis skollunch. När det gäller pensionärsorganisationerna så är aktiviteter på gång, även om deras möjligheter har minskat då majoriteten av deras medlemmar själva befinner sig i riskgrupp och ska stanna hemma. Kontakta gärna pensionärsorganisationerna direkt om du vill vara med och påverka, eller få mer information.

När vi återgår till det mer normala tider igen hoppas jag att fler seniorer tar chansen att lära sig mer om digital teknik, som till exempel Bank-ID, genom ”Digital första hjälpen” på biblioteken eller olika studieförbunds kursutbud. Det minskar den egna sårbarheten sådana här gånger.

Och du är varmt välkommen att bli aktiv i projektet ”Gävle en äldrevänlig kommun”! Kontakta mig via 026-17 80 00 om du önskar mer information.

Kerstin Weivert

projektledare Gävle en äldrevänlig kommun och Stödlinje corona

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare