Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Var fanns extrabussarna till och från Mia Skäringers show i Sandviken?

Jag skriver detta dagen efter Mia Skäringers show i Göransson Arena. Jag är fortfarande arg och besviken på X-trafik som inte satte in extrabussar igår från Gävle till Sandviken och tillbaka.

Vi tog buss 41 med beräknad avgång 18.47 från Gävle Rådhuset. Det var mycket folk som skulle med, både de som skulle se showen och andra som antagligen bara skulle hem till Sandviken utan en aning om vilket kaos de skulle hamna i.

Efter cirka tio minuter rullar bussen iväg och det är proppfullt i både mittgången och på sätena. Vi åker förbi flera hållplatser med förvånade människor som inte kommer med bussen (undrar hur de tog sig till Sandviken) och efter cirka 30 minuter är vi framme.

Eftersom vi är sena missar vi anslutningen med lokalbuss nr 11 som gick 19.25. Vi går mot Göransson Arena vilket tar 15-20 minuter. Showen startar 15 minuter senare, troligtvis för att så många står i kö för att komma in.

Showen är fantastiskt bra och utslussningen går mycket smidigare än inpasseringen. Vi får även denna gång gå tillbaka, ingen lokalbuss syns till. När vi kommer fram till resecentrum är det redan en lång kö av människor och fem minuter senare kommer 41:an in.

Vi inser efter tio minuter att vi inte ryms och chauffören säger att nästa buss kommer om fem minuter. Nästa buss kom 40 minuter senare och då var vi helt blåfrusna. Var var extrabussarna? Vill inte X-trafik ha några resenärer?

Förbannad bussresenär med årskort

Svar direkt: Den helgen hade vi ingen möjlighet att sätta in fler bussar

Vid stora evenemang i Gävleborgs län har de trafikföretag som kör bussarna åt X-trafik en dialog med oss om att förstärka befintliga turer för att fler ska kunna resa med kollektivtrafiken. Finns det möjlighet att sätta in fler bussar så gör vi det.

I helgen fanns tyvärr inte den möjligheten och vi beklagar detta. Vi fortsätter att ha en dialog med trafikföretagen och ser vad vi kan göra inför framtida evenemang.  

Andreas Eriksson

trafikutvecklingschef X-trafik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare