Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Var finns den slutliga planen för biblioteket?

Biblioteket i Gävle håller på med flyttstädning och kommer snart att få tillfälliga lokaler i Gevaliapalatset. Men ännu har kommunen inte presenterat någon slutlig plan för det nybygge som ska ersätta det nuvarande bibliotekshuset. Ändå borde väl vi medborgare först få se modeller och ritningar och gärna tycka till.

Hur kommer fasaderna att se ut? Otroligt viktigt i detta centrumnära läge, vi vill ha ett hus vi kan bli stolta över och som förskönar staden. Ännu viktigare är hur man har tänkt sig planlösningen och innehållet i det nya kulturhuset.

Sådan här planering får inte ske bakom lyckta dörrar och vi medborgare en vacker dag bara har att acceptera faktum. Den här brådstörtade flytten tyder på att arkitektritningar och innehållsplan redan finns någonstans i förvaltningshuset. Jag efterlyser mer transparens.

Lars Biörck

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare