Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Var hittar Brynäs Thomas Johanssons motsvarighet?

Att vara supporter till ishockeylaget Brynäs under 55 år har varit ganska lätt. Laget har trots allt hela den tiden legat i högsta divisionen i seriesystemet.

Som emigrerad brynäsare till Leksandland sedan 17 år har jag haft givande utbyte med leksingar. Jag gläds med Leksand som spelade i Allsvenskan bara för två år sedan och i år tog en tredjeplats i SHL-tabellen.

Leksand rekryterade Thomas Johansson som general manager inför säsongen 2018/2019 och han har mycket stor del i denna framgång. Han har sedan styrt rekrytering av en skicklig huvudtränare och spetsspelare till Leksand som i sin tur gjort att hela laget lyft sig till oanade höjder i år. Var hittar Brynäs sin motsvarighet? Eller är Thomas redan beredd på nya utmaningar?

Inom ledningen i Brynäs har man ju som alla vet försökt att bättra på resultaten genom ett ständigt pågående utbyte av tränare, ibland kompletterat med byte av sportchef. Under en kort period experimenterades med en sportdirektör som komplement till sportchefen.

Nu är det väl dags att titta lite högre upp i "trappan". Att städa uppifrån – ordförande Lorenz har de senaste fyra åren styrt skutan i en tydlig riktning; placering 10, 11, 12, 13 är inget att vara stolt över. Vi tackar för den tid som varit!

Min tolkning av intervjun i Cmore den 6/4 med klubbdirektör Campese är att han redan har kastat in handduken.

Nu återstår en rejäl ansträngning av valberedningen för att hitta kompetenta kandidater till styrelsen. Lycka till!

Gästrikepojk i Leksandland

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare