Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Var stolt över att dina sopor blir fossilfritt bränsle

En kommentar till signaturen Kajsa Anka angående sophämtningsavgiften: Att ta fram nya sätt att ta hand om soporna kostar och jag själv anser att det är bättre att använda avfallet i stället för att samla det i stora högar.

Jag betalar hellre lite mer för sophämtningen om mitt avfall kan komma till nytta och särskilt om det kan omvandlas till bränsle till bussarna här i Gävle. Bussarna körs nästan dygnet runt med många start och stopp som drar bränsle och utan bussarna skulle inte Gävle fungera.

Fossilfritt bränsle innebär bättre miljö och friskare luft för oss Gävlebor. Så, Kajsa Anka, välj ett abonnemang på sophämtning var tredje månad eftersom det är billigast och anpassa dina sopor efter det. Kanske du skulle vilja åka ut till återvinningen och ta hand om dina sopor själv för att slippa avgiften. Skulle inte tro det va! Det skulle bli dyrare än sophämtningsavgiften.

Var stolt över att dina sopor blir fossilfritt bränsle i stället för att vara obrukbara och bara vara just sopor och skräp. Och som du säger: "utan betalande kunder är ni ingenting" passar "ingen sophämtningsavgift = inga hämtade sopor".

En som gärna betalar någon för att ta hand om mina sopor

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare