Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Våra hjärtan brister vid tanken på att segerns sötma kanske tas ifrån dem

Denna insändare vänder sig främst till makthavare och rektorer i Gävle kommun.

Jag antar att ni alla liksom vi föräldrar till avgångselever på gymnasiet våndas över terminsavslutningen våren 2020. Vad är det som kommer att hända med studenten, eller snarare vad är det som inte kommer att hända?

Att snöra åt och helt avstå som Stockholm beslutat att göra, skulle vara ett oerhört sorgligt och förlamande besked att ge till eleverna och deras familjer. Frågan är om det skulle ens ge någon större effekt mot smittspridning när friska elever tas emot på en skolgård av friska anhöriga som håller avstånd ute i det fria? För jag utgår från att de som känner sig sjuka stannar hemma.

Vad skiljer sig egentligen åt att grundskoleelever har vanliga lektioner varje dag, mot att studenterna har avslutningsdagen tillsammans? Att bryskt meddela att allt ställs in kan inte jämföras med inställda bröllop, konserter, konstutställningar eller dylikt, eftersom dessa kan skjutas upp och senareläggas, men det kan inte en studentavslutning.

Ingen tar studenten i november, eller för all del året efter, det tåget har redan gått. Vi föräldrar som har stått på sidan och sett våra barn slita med läxor sedan de var små har ett hjärta som brister vid tanken på att segerns sötma kanske tas ifrån dem.

Föreställ er att vinna VM-guld och få höra att man inte ska få stå på prispallen, ta emot medalj och höra nationalsången spelas – där befinner sig våra avgångselever just nu...

CH

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare