Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vårda Folke Löfgrens park

I Gästriklands Kulturhistoriska förenings årsskrift 2017 har Barbro Sollbe tecknat ett vänporträtt av Folke Löfgren. ”För många Gävlebor personifierade han Gävles stadsbild och Gävles historia.”

Välförtjänt har han fått en vacker park vid Silvanum uppkallad efter sig. Bord och bänkar vid Gavleån lockar många och den otillräckliga papperskorgen svämmar över. Bilden från den gångna helgen talar sitt tydliga språk.

Kråkor, kajor och skrattmåsar har dukat bord. Jag har uppmanat kommunen att tömma papperskorgen dagligen under den varma årstiden. Vem vill rasta bland sopor och matrester? Plast riskerar att hamna i ån och slutligen i havet. Jag förstår inte meningen med att skapa en fin parkanläggning om man inte sköter den.

Jag vill minnas att jag läst att kommunen skulle förstärka renhållningen av Boulognerskogen sommartid under veckosluten. Den insatsen borde rimligen innefatta också Folke Löfgrens park. Städningen måste bestämmas av behovet och kan därför inte begränsas till normal arbetstid måndag-fredag. Eller vad tänker kommunen?

Tomas Attorps

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare