Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Varför är det girighet i det ena fallet och inte det andra?

Girighet har tydligen olika innebörd. När S och V talar om girighet så menar de kapitalister och borgerliga politiker. Ett par exempel: När Svantesson M tog ut 50 000 per år för några år sedan avseende dubbelboende tyckte S och V att även om det var enligt reglerna så behövde man inte ta ut det. Ulla Andersson V sade att dessa pengar skulle kunna gått till tandvård med mera.

Men när Malin Björk, V, tar ut cirka en miljon kronor i traktamenten fast hon bor i Bryssel då är det okej enligt Sjöstedt. Likaså när Heléne Fritzon tar ut statsrådslön och EU-lön är det också okej. Det är enligt reglerna.

Att notera är att MP:s Alice Bah Kuhnke tackade nej till statsrådslönen. S angrep Sara Skyttedal för att ha sportbil men säger inget om f. d. statsministrar som har herrgård och tjänar mycket pengar på olika styrelseuppdrag precis som andra f.d. S-ministrar. Då är det helt okej och de är inte kapitalister.

Varför är det girighet och i ena fallet och inte det andra?

Stiganders

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare